پژوهشکده بیو تکنولوژی صنعتی

EN | FA

فروش میوه ارینجی Pleurotus eryngii

شنبه ، 22 خرداد 1400

فروش

میوه قارچ ارینجی ( شاه صدف):

قارچ شاه صدف (با برند ارینجی) با نام علمی Pleurotus eryngii می‌باشد. این قارچ خوراکی-دارویی به عنوان یک ماده غذایی، علاوه بر تامین نیازهای غذایی و ارزش تغذیه‌ای بالا، از منابع ارزشمند آب، کمترین استفاده را نموده و بازدهی فوق العاده‌ای نسبت به سایر اقلام کشاورزی و حیوانی دارد. این قارچ، یک قارچ خوراکی و دارویی با عطر و طعم بی نظیر است که بسیار مورد توجه علاقمندان به تولید قارچ های جایگزین قارچ دکمه ای قرار گرفته است. تولید این قارچ با برند ارینجی اولین بار در کشور در گروه زیست فناوری قارچ های صنعتی انجام شد.

گونه های مختلف قارچ خوراکی صدفی (.Pleurotus spp) در منابع علمی، بعنوان یکی از مهمترین قارچ‌های خوراکی-دارویی محسوب می‌شوند و هم اکنون در سطح دنیا رتبه دوم تولید را در میان قارچ‌های پرورشی تجاری به خود اختصاص داده‌اند. ارزش غذایی این قارچ­ها در داشتن مقادیر قابل توجهی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این قارچ‌ها با داشتن  مقدار  کم کالری و مقدار  ناچیز  قند و همچنین نداشتن نشاسته، برای افراد دارای اضافه وزن و همچنین مبتلایان به دیابت بسیار توصیه شده است. در میان قارچ­های صدفی، قارچ شاه صدف (P. eryngii) با رنگ کلاهک کِرِمی تا قهوه­ای روشن به طور طبیعی در جنوب اروپا و مناطق مرکزی آسیا و افریقای جنوبی رشد می­کند. این قارچ، دارای یکی از بزرگترین اندام‌های باردهی در بین گونه­های قارچ­های خوراکی است. عطر دلپذیر و کیفیت پخت مناسب، آن را در ردیف مرغوب­ترین قارچ­های خوراکی قرار داده است. قارچ خوراکی-دارویی شاه صدف با ذائقه ایرانیان نیز همخوانی داشته و در بستر‌کشت کم­هزینه­‌تری نسبت به قارچ دکمه‌ای تولید می­شود. با ارزیابی های اولیه و ارائه محصول به  بازار توسط گروه زیست فناوری قارچ‌های صنعتی، این نوع قارچ مورد اقبال مصرف­کنندگان قرار گرفته است.  پس از دریافت گواهی ثبت اختراع و برند "ارینجی" برای قارچ شاه صدف (برای اولین بار در کشور)، در سال 1395، روند خرید و استقرار تجهیزات ضروری و نیروی انسانی به عنوان فاز نیمه صنعتی برای تولید آن در طی 6 ماهه اول 1396 شتاب گرفت.  در طی 6 ماهه دوم سال 1396، یک سوله واحد تولید قارچ در کیلومتر 30 جاده مشهد-چناران در اختیار این گروه قرار گرفت و مراحل مختلف آماده سازی شامل تجهیزات و نیروی انسانی در این سوله در طی ماههای پایانی سال 1396 انجام شد. در اواخر سال 1397، مجوز رسمی تاسیس شرکت برای تولید قارچ ارینجی از سوی سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی دریافت شد. در حال حاضر، مجموع فعالیت‌های تجاری قارچ ارینجی در واحد صنعتی مذکور و همچنین گلخانه داخل دانشگاه انجام می‌شود بطوریکه تولید نژادهای خالص، تهیه اسپاون و تولید بسترهای کشت تا مرحله پر شدن توسط میسلیوم قارچ (فاز 3) در گلخانه پردیس دانشگاه انجام می‌پذیرد و تولید میوه در واحد صنعتی مستقر در کیلومتر 30 جاده مشهد-چناران انجام می‌شود.  ظرفیت تولید میوه در این واحد صنعتی بیش از 50 تن در سال می‌باشد